VOETBAL SENIOREN: wedstrijdverslag-Selectie/O-23 Cup

12 oktober 2017 20:45

Jeroen Wiersma

Lees hier een leuk verslag geschreven door Jeroen Wiersma.

Inmiddels zijn wij 3 weken onderweg in de reguliere competitie, waarbij afgelopen zondag de eerste 3 punten zijn binnen gehaald. Een terechte overwinning op DIO. Dinsdagavond 10 oktober stond onze 2e wedstrijd in de O-23 Cup op het programma tegen DSK. Raoul en Leandro waren net zoals bij de 1e ronde van deze cup van de partij.

Precies om 20.00 floot de scheidsrechter voor het startsignaal. BSM opende sterk en probeerde via goed combinatiespel het doel van DSK te bereiken. Ook DSK met snelle buitenspelers kwam een aantal keren goed door maar onze backs neutraliseerde dat gevaar. Na een aantal goede mogelijkheden te hebben gemist was er halverwege de eerste helft na een mooie steekbal eindelijk de 1-0 voorsprong. Na de goal bleef het spel op en neer gaan waarbij DSK het veld erg klein hield. Vlak voor de rust kreeg DSK uit het niets een strafschop, die gelukkig voor ons werd gemist. Ruststand 1-0.

In de rust werd het 11-tal op 4 posities gewijzigd. Dit was in de eerste fase van de 2e helft wennen voor het team. DSK zette aan om de gelijkmaker te forceren. Uiteindelijk werd deze ook gemaakt door een opnieuw gemakkelijke gegeven strafschop. Na deze tegenvaller herpakte het team zich volledig en scoorde direct na de gelijkmaker de 2-1. Vanaf dat moment is de overwinning geen moment meer in gevaar geweest, wij creëerden een legio aan kansen maar helaas stond het vizier niet bij iedereen op scherp. Toch konden wij in de laatste fase van de 2e helft uitlopen naar een mooie en een terechte 4-1 overwinning, waarbij mooie en vlotte combinaties waren te zien.

Aanstaande zondag spelen wij tegen MMO voor ons een onbekende tegenstander. Wij hopen dat wij met zijn allen deze opgaande lijn kunnen doortrekken en wederom een goede wedstrijd kunnen neerzetten.