Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Bekerkraker op 't Rottegat: BSM B1 - Nieuw Sloten B1

20 maart 2015 14:45

Woensdag 18 maart jl. stond de wedstrijd in de 1/8 finale op het programma tussen BSM B1 – Nieuw Sloten B1. Beide teams uitkomend in de promotiepoule van de 2e klasse maakten er een waar spektakel van.

In een uitverkocht huis op 't Rottegat begon Nieuw Sloten uitermate sterk aan de wedstrijd. Met een enorme dosis werklust en behendig voetbal zetten zij ons B1 direct vanaf minuut 1 vast op eigen helft. Met snellopende combinaties kwamen zij binnen 2 minuten door een prachtige goal op 0-1. Iedereen hield zijn hart vast, zou dit een monsterscore gaan worden….

BSM herpakte zich en begon gedurende de 1e helft steeds beter in zijn spel te komen. Door een paar snel lopende aanvallen volgde uiteindelijk binnen 10 minuten de verdiende gelijkmaker. Het was weer een wedstrijd geworden. BSM drukte verder door en kwam naar opnieuw een vloeiende aanval op voorsprong (2-1). De mannen begonnen nu echt te geloven in een goede afloop, en bleven goed spelen vol passie en inzet. Tien minuten voor rust werd dit beloond. Door een prachtige steekpass werd de linkerspits in stelling gebracht, die vervolgens de 16 meter insneed en daar door een tackel ten val werd gebracht. De uitstekende leidende scheidrechter floot voor een penalty, die onberispelijk binnen werd geschoten (3-1), dit was tegelijk de ruststand.

Over de 2e helft kunnen we eigenlijk vrij kort zijn. Er was eigenlijk maar één ploeg die voetbalde: Nieuw Sloten. Zij bleven met goed voetbal de ene mooie aanval na de andere op de mat leggen. De aansluitingstreffer kon niet uitblijven en viel al binnen 10 minuten na de rust. Dit gaf Nieuw Sloten nog meer energie om de verdiende gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Zij bleven een enorme druk uitoefenen op de helft van BSM, die eigenlijk alleen nog maar aan het verdedigen was en hoopte op een snelle tegenaanval. De tijd begon te dringen en hele grote kansen waren er eigenlijk niet meer, behoudens wat schoten vanaf de 16 meter. Inmiddels was de officiële tijd verstreken en was de blessuretijd ingegaan. Nieuw Sloten kreeg nog een corner en……… 3-3. Dit was een tegenslag voor onze mannen die zich vol ongeloof afvroegen hoe dit kon gebeuren? Kort hierna floot de scheidsrechter af en moesten er net als in de vorige ronde penalty’s worden genomen.

Deze reeks werd een zenuwslopende serie welke maar zelden is vertoond. BSM mocht starten, maar miste helaas. Daarna bleef van iedere ploeg elke speler scoren (stand 4-4), indien Nieuw Sloten nu zou scoren betekende dit het einde van het bekeravontuur en was er een grote druk op de keeper van BSM. Maar hij bleef zeer koelbloedig en roffelde de bal eruit. Stand 4-4. Nu strafschoppen om en om, zenuwslopend weer. Nieuw Sloten kreeg een kans op de serie in hun voordeel te beslissen, maar wederom stond de keeper van BSM zijn mannetje. Eindelijk kreeg BSM de kans op de wedstrijd naar zich toe te trekken en dat is gelukt!!!!!!!!!!!!

Wat een ontlading van vreugde en verdriet was er op het veld.