Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

BSM stunt in de Haarlems Dagblad cup tegen 1e klasser Pancratius!!

23 oktober 2013 16:30

Waar menig voetballiefhebber in het stadion of op de bank plaats heeft genomen voor een avondje Champions League voetbal, traden de Groene Tijgers aan tegen 1e klasser Pancratius voor de HD Cup. Vooraf werd gespeculeerd of Pancratius met het 1e of 2e zou gaan spelen en tot hoeveel de stand op zou gaan lopen.

'Uit' op kunstgras heeft BSM dit seizoen nog niet verloren. Het zou vreemd zijn als dat na deze avond nog zo zou zijn natuurlijk ;-) Wat zou het gaan worden voor de enthousiast meegereise fans...

BSM startte in de volgende opstelling, vrnl: Bart, Coen, Jan Douwe, Mike, Danny, Willem, Joppe, Dave, Roald, Michael, Joren.

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat Pancratius de rust bewaarde en niet haastig op zoek ging naar een goal. Balbezit had prioriteit. BSM zakte terug tot de eigen helft en schakelde rustig met tegenstander Pancratius mee. Natuurlijk had Pancratius het merendeel van het balbezit, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Een bijna-eigen-goal werd door Bart fantastisch voorkomen en dit was eigenlijk de meest dreigende situatie voor het doel van BSM. De spelers knokten voor elke meter en daar had Pancratius het af en toe lastig mee. BSM brak 1 of 2 keer uit, maar kon uiteindelijk niet echt gevaarlijk worden. Een wonderbaarlijke ruststand was bereikt, 0-0 !

In de tweede helft hebben er bij BSM en Pancratius een aantal wissels plaatsgevonden. Het spelbeeld veranderde echter niet en de bal was voornamelijk op de helft van BSM te vinden. Wederom geen grote kansen, maar toch kwam BSM uit een corner op een 1-0 achterstand. Geen uitgespeelde aanval, maar we stonden wel achter. De BSM spelers en supporters hielden hun hart vast. Zou het doelpuntenfestijn nu gaan beginnen? Hoe houden we de schade beperkt, en gingen we focussen op aanstaande zondag.... Maar niets van dat alles. Uit een vrije trap viel de bal voor de goal, Joren schoot hard in, maar de keeper keerde. Uit de rebound schoot Wies de bal koel in de korte hoek. Een ZEER verrassende 1-1!! Vijf minuten na de treffer kreeg Pancratius langs de zijlijn een vrije trap. De bal werd goed genomen en viel over Bart in de verre hoek. Grensrechter Bob gooide de vlag in de lucht, voor hinderlijk buitenspel en dit werd door de scheidsrechter gehonoreerd. Stand bleef 1-1, oef... Werkelijk een minuut na deze situatie besloot Dave van een meter of 20 eens op goal te schieten. De keeper verkeek zich op de bal en BSM komt op een ZEEEEER verrassende 1-2 voorsprong.

Kijkend naar de klok, zagen de heren ... 75e minuut ... dit kon nog wel eens een zwaar kwartiertje worden. Pancratius ging meer en meer tegen zichzelf en de scheidsrechter voetballen. BSM bleef werken en hield de ruimtes klein. Na het laatste fluitsignaal was een stunt geboren.

De jonge BSM Selectie uit de 5eklasse won met 1-2 van Pancratius!!

BSM is hiermee gevorderd tot de kwartfinale en treft HFC EDO!