26 september 2020 9:00

Accommodatie

Onbekend

Beste ouders, grootouders, familie en fans van JO9-2,

Hierbij het wedstrijdverslag van onze 4de competitie wedstrijd alweer. Vanmorgen mochten de jongens aantreden tegen VV IJmuiden JO9-2. Uit de nodige voorbereiden analyses van de coaches was al duidelijk dat dit een van de beste tegenstanders uit de pool was dus we waren gewaarschuwd.

Diede was herstellende van een val dus we mochten ons gelukkig prijzen met Berry als invaller. Diede was wel fit genoeg om mee af te reizen naar IJmuiden dus we waren met 7 man sterk.

Na de warming up de opstelling doorgenomen met de jongens, geen grote verassingen behalve Berry op de plek van Jax, die begon als wissel. Er werd gelijk vanaf de aftrap goed gecombineerd door de jongens. Wederom veel rust aan de bal en overzicht. Dit leverde direct een paar grote kansen op voor BSM. Helaas stond het vizier niet helemaal scherp en had de tegenstander een dijk van een keeper. Door niet echt de hoeken te zoeken pakte de keeper alles.

Zoals vaak in het voetbal viel het doelpunt aan de kant van IJmuiden na wat rommelig uitverdedigen aan onze kant. Na de eerste 10 minuten keken we dus tegen een 1:0 achterstand aan. Helaas viel Diede geblesseerd uit en moesten we wat gaan schuiven in de ploeg. Berry pakte de handschoen(en) op en nam Diede zijn plek over. Ondanks de 1:0 achterstand was er nog niks aan de hand gezien we het betere van het veldspel hadden. Dat doelpuntje zou van zelf vallen was onze boodschap aan de kids!

Tijdens de rest van de eerste helft bleven we goed combineren en hadden we kans na kans maar de bal wilde er maar niet in. En een voetbal wet is dat ie dan uiteindelijk aan de andere kant valt. Weer vanuit een ongelukkig moment, bal stuiterde precies over de laatste man, werd het 2:0. Dat was ook gelijk de rust stand.

In de tweede helft ging Jax op goal en verhuisde Berry naar de spits. We bleven zoeken naar de aansluitingstreffer. Thijmen had een aantal grote kansen maar prikte de bal net naast de paal in het zijnet. Ook aan IJmuiden kant was gewisseld en de keeper bleek ook erg goed te kunnen voetballen. Levi en Aaron hadden hun handen vol om de watervlugge spitsen in toom te houden. Dit lukte ze perfect! Voetballend kwam IJmuiden er niet door heen dus er bleef hoop. Helaas viel uit weer een hoge bal de 3:0.

Het bijzondere van dit team is dat de koppies niet gaan hangen bij een achterstand en ze blijven knokken voor elke meter. Eindelijk viel dan toch de 3:1, Berry tikte op aangeven van Thijmen goed binnen! Met nog 5 minuten te spelen rechtte de jongens de rug en gingen vol op de aanval. Er viel nog wat te halen was het idee bij de jongens.

Uiteindelijk liepen we door het massaal aanvallen in de slimme val van IJmuiden en met prikte ze na een snelle counter de 4:1 binnen. Kort daarna volgde het eindsignaal dus geen tijd meer voor reparatie werk van onze kant.

Terugkijkend op deze wedstrijd overheerst de trots op het goede veldspel. Helaas resulteerde het dit keer niet in een overwinning maar geeft veel hoop voor het vervolg van de competitie.

Op naar alweer de laatste wedstrijd voor de herfstvakantie. As zaterdag ontvangen we DSS thuis op het Rottegat. Mooie kans op revanche!