Sponsors

BSM-shirts nu actief in Afrika

27 december 2020 15:15


Geschreven door: Andries van Rozen

Even een mooi en positief bericht in deze lastige tijden. Zoals jullie weten spelen we sinds vorig seizoen in onze mooie nieuwe BSM-shirts. Dat is natuurlijk supergaaf, maar wat is er met de oude shirts gebeurt?? BSM’ers Wies de Jong en Andries van Rozen hadden beide goede doelen in Afrika voor ogen. Het verhaal van Wies over de shirts die naar Malawi zijn gegaan, hebben jullie hier al eerder kunnen lezen. 

Het grootste deel van de shirts is bestemd voor Zuid-Afrika. Andries is vrijwilliger bij Kenchaan, een stichting die zich inzet voor het beschermen van de wildernis in Zuid-Afrika, en wist een goede bestemming. Gezien de grote hoeveelheid shirts en tassen (ruim 15) kon dit niet in één keer verzonden worden. In oktober 2019 ging Andries op wildernistrail en nam een extra koffer met meerdere team outfits mee naar Durban. De oude BSM-shirts worden verdeeld onder groepen kinderen die wonen naast het wildpark iMfolozi in KwaZulu-Natal. Sommige sets gaan naar scholen en andere naar voetbalteams van lokale clubs in Hlabisa.

Rodney Hlatshwayo, wildernisgids, heeft de eerste shirts in ontvangst genomen en was zeer dankbaar voor deze mooie shirts. Hieronder zie je een aantal foto’s met trotse kinderen in hun nieuwe voetbalshirts.

iYababa_F.C._junior_team.jpg

Foto: iYabab F.C. junior team

Stone_breakers_F.C.jpg

Foto: Stone Breaker F.C.

Team_Sabelo.jpeg

Foto: Schoolteam Hlabisa

Naast deze leuk foto’s van enkele jeugdteams is er nog een grote hoeveelheid shirts die nog in Nederland is. Deze zouden meegaan in een container met andere spullen voor de lokale communities, maar door de pandemie is dat helaas nog niet gelukt. Zodra de kans er is gaan de overige shirts ook naar Zuid-Afrika en zullen veel andere kinderen ook heel blij zijn met deze mooie aanwinst. De sportkleur van kleding in Zuid-Afrika bevat ook groen dus het past helemaal.

Namens de Zuid-Afrikaanse kinderen heel veel dank voor deze mooie donatie!

Ubuntu

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!