W.L. Admiraal

Accommodatie

Onbekend

De architect aan de tekentafel.

Op zaterdag 19 juni stond de tweede Regiocup wedstrijd op het programma tegen sv KDO (2e klasse).

KDO verloor de wedstrijd met 3-2 tegen Legmeervogels (1e klasse).

Niets is onmogelijk door een prima resultaat van vorige week.

Zoals het bij Americaan football in yard gaat zo scherp moesten wij vandaag zijn. Voor elke meter strijden om de bal maar geduldig zijn aan de bal.

In de kleedkamer precies uitgetekend hoe de wedstrijd ging verlopen.

Doelstelling: 1. Geduldig en 2. 100% ready zijn

De warming UP volgde op veld 2 en er kon om 10:00 uur begonnen worden aan de wedstrijd op veld 1.

1e part

In de eerste 15 minuten begon KDO goed door spelverdeling en opbouw vanuit achteruit. Alleen als de tegenstander tot aan je eigen helft laat opkomen en daarna goed opvangt zou je een wedstrijd gecontroleerd kunnen uitspelen.

2e part

Na de eerste break moesten wij creatief en over de flanken gaan voetballen. Het lukte BSM om de middenvelder(s) wat vrijer te laten lopen en dan op de counter een aanval op te zetten. Helaas door een eigen doelpunt van Johannes stond het na 21 minuut 0-1.

Het spel ging op en neer.

KDO wist daar raad mee en bleef hun eigen voetbal-style spelen. Zo stonden wij na 25 minuten spelen 0-2 achter.

De wedstrijd werd fysiek en uiteindelijk na hard werken scoorde Julian na 26 minuten 1-2. KDO trapte af en daar reageerde BSM direct op. Johannes dirigeerde de verdediging wat hoger te gaan staan en KDO kon daar niet op reageren. Een schot op doel door Jesse werd geblokt door de keeper en Vince wist daar slim gebruik van te maken en scoorde na 29 minuten 2-2. Dit was precies goed voor de time-out.

Keeper Fabian kon zijn keepershandschoenen overdragen aan Raff waarbij voorin meer snelheid gecreëerd kon worden.

3e part

BSM kon zoals precies was uitgetekend zich opladen. Na 34 minuten spelen scoorde Julian 3-2 en dit werd goed gevierd.

Na 41 minuten spelen scoorde Fabian met het hoofd 4-2. We kregen blijde gezichten en harde duels werd uitgevochten, “dit mocht niet meer worden weggegeven”.

4e part

Vince wist goed te vertellen dat BSM zich scherp moest houden en zich niet mee liet trekken door het uitlokken van overtredingen. De middenvelder van BSM ging wat meer naar achter leunen waarbij KDO wat druk naar voren ging zetten en dit resulteerde door nog onbekende reden in 47 minuut op 4-3.

Door een counter van BSM werd er een doelpoging ontnomen waarbij een vrijetrap genomen moest worden. Julian krulde de bal in 49 minuten spelen de 5-3 binnen.

De laatste 10 minuten van de wedstrijd op slot zetten lukte niet. 3 minuten voor einde wedstrijd in minuut 57 scoorde KDO 5-4.

Bloedstollende eindslot met 4 mensen in de verdediging kreeg KDO 3 doelpogingen. Na wat goedblok werk van de verdedigers ontstond een vreugd na het eindsignaal.

Niet heel onbelangrijk deed Tim (JO10-1) zijn invalbeurt perfect uitvoeren en vonden wij het zeer gaaf dat Benjamin na een beenwond blessure als

toeschouwer de wedstrijd kon meebeleven.

Zaterdag 26 juni de laatste Regiocup wedstrijd tegen VVC fc (2e klasse) die tegen KDO 5-9 hebben gewonnen en tegen Legmeervogels 6-1 hebben verloren.

Dit zal een zeer boeiende wedstrijd gaan worden.